Re: users Digest, Vol 2, Issue 6

classic Classic list List threaded Threaded
2 messages Options
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: users Digest, Vol 2, Issue 6

Kebba Foon
checking on my exim logs, most of the errors am getting is:
2010-01-27 16:42:33 1NYqpd-0003A7-4G unknown named domain list "+mm_domains"
2010-01-27 16:42:33 1NYvuG-0003HW-E1 unknown named domain list "+mm_domains"

> Send users mailing list submissions to
> [hidden email]
>
> To subscribe or unsubscribe via the World Wide Web, visit
> https://exim4u.org/mailman/listinfo/users
> or, via email, send a message with subject or body 'help' to
> [hidden email]
>
> You can reach the person managing the list at
> [hidden email]
>
> When replying, please edit your Subject line so it is more specific
> than "Re: Contents of users digest..."
>
>
> Today's Topics:
>
>    1. can connect to my pop to get mails but can't send emails
>       ([hidden email])
>    2. Re: can connect to my pop to get mails but can't send emails
>       (Odhiambo Washington)
>
>
> ----------------------------------------------------------------------
>
> Message: 1
> Date: Wed, 27 Jan 2010 10:44:38 -0000 (GMT)
> From: [hidden email]
> Subject: [Exim4U] can connect to my pop to get mails but can't send
> emails
> To: [hidden email]
> Message-ID: <[hidden email]>
> Content-Type: text/plain;charset=iso-8859-1
>
> Hi
>  After days of checking and cross checking, i still cant send emails with
> my new setup. i have not setup webmail on my server yet. i can connect
> and download my emails from my mail server but can't send emails am using
> icedove client. the error i get always is: 'Sending message failed. The
> message could not be send because connecting to SMTP server <myserver>
> failed. The server may be unavailable or refusing connections. Any idea
> what am doing wrong.
>
> Kebba
>
>
>
>
> ------------------------------
>
> Message: 2
> Date: Wed, 27 Jan 2010 18:10:52 +0300
> From: Odhiambo Washington <[hidden email]>
> Subject: Re: [Exim4U] can connect to my pop to get mails but can't
> send emails
> To: Exim4U General Discussion <[hidden email]>
> Message-ID:
> <[hidden email]>
> Content-Type: text/plain; charset="utf-8"
>
> On Wed, Jan 27, 2010 at 1:44 PM, <[hidden email]> wrote:
>
>> Hi
>>  After days of checking and cross checking, i still cant send emails
>> with
>> my new setup. i have not setup webmail on my server yet. i can connect
>> and download my emails from my mail server but can't send emails am
>> using
>> icedove client. the error i get always is: 'Sending message failed. The
>> message could not be send because connecting to SMTP server <myserver>
>> failed. The server may be unavailable or refusing connections. Any idea
>> what am doing wrong.
>>
>> Kebba
>>
>>
> So, is the SMTP component of your server running and accepting connections
> from your hosts on the configured port?
> Can you see what is written on Exim logs?
>
> --
> Best regards,
> Odhiambo WASHINGTON,
> Nairobi,KE
> +254733744121/+254722743223
> _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
> "If you have nothing good to say about someone, just shut up!."
>               -- Lucky Dube
> -------------- next part --------------
> An HTML attachment was scrubbed...
> URL:
> http://exim4u.org/pipermail/users/attachments/20100127/0da612d4/attachment-0001.html
>
> ------------------------------
>
> _______________________________________________
> users mailing list
> [hidden email]
> https://exim4u.org/mailman/listinfo/users
>
>
> End of users Digest, Vol 2, Issue 6
> ***********************************
>




Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: users Digest, Vol 2, Issue 6

gldickens3
Administrator
Thanks for the log info which tells me what the problem is.

You need to define your mailman domains in exim4u_local.conf.inc as follows:

domainlist mm_domains = mailman_domain_name_1.tld :  mailman_domain_name_2.tld

If you do not have any mailman domains then use the following:

domainlist mm_domains = :

FYI,

Gordon



[hidden email] wrote:
checking on my exim logs, most of the errors am getting is:
2010-01-27 16:42:33 1NYqpd-0003A7-4G unknown named domain list "+mm_domains"
2010-01-27 16:42:33 1NYvuG-0003HW-E1 unknown named domain list "+mm_domains"

  
Send users mailing list submissions to
	[hidden email]

To subscribe or unsubscribe via the World Wide Web, visit
	https://exim4u.org/mailman/listinfo/users
or, via email, send a message with subject or body 'help' to
	[hidden email]

You can reach the person managing the list at
	[hidden email]

When replying, please edit your Subject line so it is more specific
than "Re: Contents of users digest..."


Today's Topics:

   1. can connect to my pop to get mails but can't send emails
      ([hidden email])
   2. Re: can connect to my pop to get mails but can't send	emails
      (Odhiambo Washington)


----------------------------------------------------------------------

Message: 1
Date: Wed, 27 Jan 2010 10:44:38 -0000 (GMT)
From: [hidden email]
Subject: [Exim4U] can connect to my pop to get mails but can't send
	emails
To: [hidden email]
Message-ID: [hidden email]
Content-Type: text/plain;charset=iso-8859-1

Hi
 After days of checking and cross checking, i still cant send emails with
my new setup. i have not setup webmail on my server yet. i can connect
and download my emails from my mail server but can't send emails am using
icedove client. the error i get always is: 'Sending message failed. The
message could not be send because connecting to SMTP server <myserver>
failed. The server may be unavailable or refusing connections. Any idea
what am doing wrong.

Kebba




------------------------------

Message: 2
Date: Wed, 27 Jan 2010 18:10:52 +0300
From: Odhiambo Washington [hidden email]
Subject: Re: [Exim4U] can connect to my pop to get mails but can't
	send	emails
To: Exim4U General Discussion [hidden email]
Message-ID:
	[hidden email]
Content-Type: text/plain; charset="utf-8"

On Wed, Jan 27, 2010 at 1:44 PM, [hidden email] wrote:

    
Hi
 After days of checking and cross checking, i still cant send emails
with
my new setup. i have not setup webmail on my server yet. i can connect
and download my emails from my mail server but can't send emails am
using
icedove client. the error i get always is: 'Sending message failed. The
message could not be send because connecting to SMTP server <myserver>
failed. The server may be unavailable or refusing connections. Any idea
what am doing wrong.

Kebba


      
So, is the SMTP component of your server running and accepting connections
from your hosts on the configured port?
Can you see what is written on Exim logs?

--
Best regards,
Odhiambo WASHINGTON,
Nairobi,KE
+254733744121/+254722743223
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
"If you have nothing good to say about someone, just shut up!."
              -- Lucky Dube
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL:
http://exim4u.org/pipermail/users/attachments/20100127/0da612d4/attachment-0001.html

------------------------------

_______________________________________________
users mailing list
[hidden email]
https://exim4u.org/mailman/listinfo/users


End of users Digest, Vol 2, Issue 6
***********************************

    



_______________________________________________
users mailing list
[hidden email]
https://exim4u.org/mailman/listinfo/users